1. Sık aralarla emzirmek az süt oluşmasına ve sütün süreç içerisinde kesilmesine yol açar
  2. 2. Bebek sütü ilk 5 ila 10 dakika içerisinde alır. Bu doğrudur, ancak genel olarak uygulanmaz. Bazı bebekler, özellikle ana emzirme öncesi daha fazla zamana gerek duyarlar.
  3. Başlangıçta bebek günde 6 ila 8 kez emzirilmeye gereksinim duyar. Emzirme için sınırlama yoktur. Emzirme yalnızca annenin süt salgılama yeteneği ve bebeğin gereksinimleri doğrultusunda koşullanır.
  4. Bebeği asla emzirmek için uyandırmayın.Daha büyük bir bebek acıktığında kendiliğinden uyanacaktır, ama doğumdan sonraki ilk hafta, günde en az 8 kez emzirildiğinden emin olunması için bebeğin uyandırılması gerekir.
  5. Emzirme, bir emzirme modeli oluşturmak üzere, kesin olarak belirlenmiş zaman aralıklarında düzenlenmelidir.Bebeğin metabolizması bebeğin gereksinimlerine göre düzenlenmeli ve ayarlanmalıdır, dolayısıyla katı bir emzirme programı dayatmaya gerek yoktur. Bebek ne zaman emmek isterse, o zaman emzirilmelidir.
  6. Bebek her zaman her iki memeden birden emzirilmelidir. Bu bir kural değildir ve tüm bebeklere uygulanmaz. Bazıları gereksinimlerini yalnızca tek memeden giderir.
  7. Eğer bebek istenen kiloda değilse, bu durum yetersiz süt gelişi nedeniyledir. Yetersiz beslenen anneler dahi bebeğin niteliksel ve niceliksel gereksinimlerini karşılayacak kadar süt üretirler.
  8. Anne sütünün düşük üretimi stres, yorgunluk veya yanlış beslenmedir. Anne sütünün düşük üretiminin en yaygın nedeni düzensiz emzirme veya bebeğin emzirme sırasında kötü bir konumda olmasıdır.
  9. Anne yeterince süt üretebilmek için çok miktarda süt içmelidir. Sağlıklı beslenme ile birlikte sebze, meyve, tahıllar ve proteince zengin öğünler sür üretimi için iyidir. Kalsiyum alımı bir çok diğer gıdanın tüketilmesi ile (koyu yeşil sebzeler, badem, balık) sağlanabilir.
  10. Anne bebeği ikide bir emzirmemelidir. Aksine, emzirme yalnızca bebeğin beslenme gereksinimini yerine getirmek için bir yol değildir, aynı zamanda bebek ve anne arasında duygusal bir bağ kurulmasına olanak sağlar, yüzün ağız-burun bölgesinin gelişimine yardımcı olur, annede amenore (adet görmeme) süresini uzatır ve bebekte bir meme ile bir emzik arasındaki karışıklığı önler.
  11. Bir meme başı ile bir emzik arasında karışıklık olmaz. Aksine, ilk haftalarda bebek bir emzirme ile biberondan beslenmeyi kolaylıkla birbirine karıştırabilir. Emzirme ve biberondan emme, yüzün ağız-burun bölgesinde farklı hareketler gerektirir.
  12. Sıklıkla emzirmek annelerde doğum sonrası (postpartum) depresyon gelişimine neden olabilir. Doğum sonrası (postpartum) depresyon bebeğin doğumundan sonra değişen hormon seviyelerinin bir sonucu olarak ortaya çıkar, çoğunlukla bitkinlik veya sosyal destek yokluğu tarafından canlandırılır. Genellikle, gebelik öncesi benzer sorunlara sahip kadınlarda ortaya çıkar.
  13. Çoğu zaman bebeğini kucağında tutan anne onu şımartır, nazlı alıştırır.Bebeği kollarınızda tutmak, oynamak ve banyo yaptırmak bebeğin normal gelişimi için önemlidir.
  14. Bazı bebekler anne sütüne karşı alerjiktir. Anne sütü bebek için en doğal ve fizyolojik olarak en uygun süttür. Eğer bebek anne sütüne karşı alerji geliştiriyorsa, bunun nedeni büyük olasılıkla anne sütüne salgılanmış bazı proteinlerdir ki, anne bunları kendi beslenmesi sırasında almıştır.
  15. Sık aralarla emzirme, sonraki yaşamılarında çocuklarda obeziteye neden olur. Tam tersi, bebeği intibak sütü ile beslemek ve katı gıdalarla erken tanıştırmak yaşamın sonraki aşamalarında obezite için bir risk faktörü ortaya koyar.
  16. Bazı kadınlar yeterli süt üretemezler.Normal olarak anne bebeğin geresinim duyduğundan daha fazla süt üretir. Bebek emiyorsa ancak beklenen kiloya ulaşamıyorsa, bu, bebeğin yetersiz emmesinden kaynaklanan bir sonuçtur, annenin yetersiz süt üretmesinden kaynaklanan bir sonuç değildir.
  17. Emzirmek ağrı, sızı vericidir.Aksine, emzirmek ağrı, sızı vermemelidir. Emzirme başladığında, annenin biraz ağrı, sızı hissetmesi olasıdır, ancak süreç oturuşup dizenli hale geldiğinde annenin herhangi bir ağrı, sızı hissetmemesi gerekir. Ağrı, acı normalde emzirme sırasında bebeğin uygun olmayan bir konumda olmasından veya mantar enfeksiyonları nedeniyle ortaya çıkar.
  18. Bebek her bir memede 20 dakika emzirilmelidir. Emzirmenin süresine ilişkin bir kural yoktur. Kişi emzirme ile bebeğin memede duruşunu birbirinden ayırmalıdır. Her bebek için bu kendine özgüdür, kişiseldir.
  19. Emzirilen bebekler ayrıca su içme ihtiyacı duyarlar. Aksine, emzirme yoluyla bebek su ihtiyacını karşılar, dolayısıyla ilave su almasına gerek yoktur.
  20. Bebeğin emzirilmesinden önce anne meme başlarını yıkamalıdır. Sütün kendisi bebeği enfeksiyonlardan koruyucu maddeler içerir, dolayısıyla meme başlarını yıkamaya gerek yoktur. Sık sık yıkamak ciltteki koruyucu yağ tabakasını yok eder ve bakterilerin cilde nüfuz etmesini kolaylaştırır.
  21. Anne sütü yeterli demir içermez.Annenin doğru beslenmesi, emzirilen bebeğe ilk altı ay içerisinde yeterli miktarda demir sağlar.
  22. Bebeği biberonla beslemek emzirmekten daha kolaydır.Bu doğru değildir, başlangıçta emzirmek zordur ancak ailenin desteği ile kolaylıkla üstesinden gelinir.
  23. Bugünkü intibak sütleri anne sütü ile aynı düzeydedir.İntibak sütü yalnızca anne sütünün bir benzeridir, ancak tamamen onun yerine geçemez. Antikor, vücudun enfeksiyonlara karşı savunmasında yer alan hücreler, büyüme faktörleri ve enzimleri içermez. İntibak sütü, anne sütünden daha fazla alüminyum, manganez, kadmiyum ve demir içerir. Proteinler ve yağlar anne sütünde bulunanlardan farklıdır.
  24. Eğer annede bazı enfeksiyonlar varsa, bebeğini emzirmeyi bırakmalıdır. Ender koşullar hariç olmak üzere, anne emzirmeye devam etmelidir, çünkü anne eşzamanlı olarak süt yoluyla salgılanan ve bebeği enfeksiyondan koruyan koruyucu maddeler üretmektedir. Eğer bebek hastalanırsa, eğer emziriliyorsa enfeksiyonla çok daha kolay başa çıkacaktır.
  25. Eğer anne bazı ilaçlar alıyorsa, emzirmeyi bırakmalıdır. Daha fazla emzirmeye engel oluşturacak çok az sayıda ilaç bulunmaktadır. Her zaman bir ilacı, süte geçmeyen bir başka ilaçla değiştirmenin imkanı vardır, dolayısıyla anne bebeğini emzirmeye devam edebilir.
  26. Anne sütü aniden kesilebilir. Salgılanan sütün miktarında günlük (sabah, akşam) değişiklikler yer alır ancak aniden kesilme mümkün değildir. Süt üretiminde değişiklikler belirli koşullar altında ortaya çıkabilir: bebeğin gereksinimi arttığı zaman, bebeğin davranışları değiştiğinde, beşinci ila altıncı haftalarda – süt akışının daha az olduğu ve bebeğin uykuya daldığı zamanlar, normal olarak bir kaç haftalık emzirme sonrası ortaya çıkan meme yumuşaklığı, bebeğin biberonla beslendiği veya emzik kullandığı zamanlarda.
  27. Emzirilen bebek sıklıkla karın ağrılarından sıkıntı çeker.
  28. Aşı olan bir anne 24 saat süre ile emzirmeyi kesmelidir.
  29. Emziren bir anne en az iki kişilik yemelidir. Bu doğru değildir. Annenin kalori alımı yalnızca 500 kalori artırılmalıdır. Ancak normal yemek tüketen annelerin yeterli miktarda ve kalitede süt ürettiği kanıtlanmıştır.
  30. Emziren bir anne çok miktarda su içmelidir. Aksine, emziren bir anne susuzluğunu gidermeli ancak sıvıları aşırı miktarda almamalıdır.
  31. Sigara içen bir anne emzirmemelidir.
  32. Meme ameliyatı geçiren bir anne emziremez.
  33. Küçük göğüsleri olan bir anne az miktarda süt üretir.
  34. Emziren bir anne doğum kontrol hapları almamalıdır. Hormon tabletleri süt üretimini etkiler ve çok az miktarlarda süte geçerler.
  35. Emzirilen bebek altı aydan sonra başka sütler almalıdır. Aksine, bebek iki yaşına kadar emzirilebilir. Anne sütü bebeğin sürekli büyüyen ve değişen ihtiyaçlarına uyum sağlar.