Vitamin A |
Görüş kuvveti, dişler ve kemiklerin büyümesi, cilt ve epitelyum |
A Vitamini ile zenginleştirilmiş süt, narenciye meyveleri, yeşil sebzeler ve meyveler |
1,300 RE |
Vitamin D |
Kemik ve diş gelişimi |
D Vitamin ile zenginleştirilmiş süt |
400IU |
Vitamin E |
Hasarlara karşı doku ve eritrosit koruması |
Bademler, tohumlar, ayçiçeği yağı, yapraklı koyu yeşil sebzeler |
11-12 mg |
Vitamin K |
Kan pıhtılaşması, kemik gelişimi |
Koyu yeşil sebzeler |
65 mg |
Vitamin C |
Bağ doku, kan damar duvarları, demir emilimi, dokuların hasardan korunması |
Narenciye meyvesi, biberler, lahana, domates, meyve |
90-95 mg |
Vitamin B1 |
metabolizma |
Tohumlar, et, bezelye türevleri |
1.6 mg |
Vitamin B2 |
metabolizma |
Süt, yoğurt, yumurtalar, tahıllar, meyve |
1.7-1.8 mg |
Niyasin |
metabolizma |
Tavuk, süt, yerfıstığı |
20 mg |
Vitamin B6 |
Sinir dokusu yapılanması, protein sentezi |
Muz, avokado, et, balık, ıspanak |
2.1 mg |
Vitamin B12 |
Anemi önleme, sinir dokusu oluşumu |
Taze et, ton balığı, yumurta, tavuk, peynir |
2.1 mg |
Folik asit |
Normal hücresel işlev, anemi önleme |
Koyu yeşil sebzeler, portakal, tohumlar |
260 mg |
Kalcium |
Kemikler ve dişler, kas ve sinir kasılmaları |
Süt, yoğurt, peynir, ıspanak |
1200 mg |
Crom |
Normal glisemi (kan şekeri) |
Tohumlar, elmalar, tahıllar, maya |
50-200 mg |
Bakır |
Kalp fonksiyonu, anemi önleme |
Deniz mahsülleri, soya, sakatat, bakliyat, |
|
Demir |
Anemi önleme, bağışıklık düzenleyici |
Et, Koyu yeşil sebzeler, zenginleştirilmiş kahvaltılık gevrekler / tahıllar |
|
Magnezyum |
Kan basıncı, kas ve sinir işlevleri |
|
|
Manganez |
Bağ doku, kan pıhtılaşması |
|
|
Molibden |
Demir metabolizması, |
|
|
Selenyum |
Dokuların hasardan korunması |
|
|
Çinko |
Yaraların iyileştirilmesi, normal büyüme ve cinsel gelişim |
|
|